Welcome

Εδώ θα βρείτε σκέψεις, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, ανησυχίες και πολύ στρες. Έναν κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα.

Τις μεγάλες αντιθέσεις και τα αντικρουόμενα συναισθήματα.

Εδώ θα βρείτε παιδικές φαντασιώσεις και την βαρβαρότητα του ρεαλιστμού που βιώνει κανεις, όταν μεγαλώσει.

Όλα εδώ, με μπόλικη χρυσόσκονη, τυλιγμένα με ζάχαρη, με γεύση γλυκό κεράσι, με μυρωδιά τριαντάφυλλου και βανίλιας. Όλα εδώ, σε ένα ποτήρι, να τα πιείτε και να ευχαριστηθείτε.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο τον δικό μου.

19 Ιουλ 2013

Ένα μικρό τέλος, μία μεγάλη αρχή


Στις 7:35 μμ ακριβώς, μας άφησε το πούλμαν στο Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνας. 
Καθένας πήρε τον δρόμο για την καθημερινότητα του ξανά. 

Το συνέδριο είχε λήξει, η διαδρομή μας είχε τελειώσει και οι βαλίτσες στο πεζοδρόμιο σαν να λέγαν στους περαστικούς, ότι είχαμε πάει κάποιο ταξίδι. Ή ότι θα πηγαίναμε. 

Ειλικρινά, μετά από τις 4 υπέροχες μέρες στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δεν ξέρω αν το ταξίδι μας έχει τελειώσει ή  έχει μόλις αρχίσει. 

Πέρα από τις γνώσεις, που σαφέστατα ήταν επιπέδου Harvard και αυτό νομίζω δεν χρειάζεται διευκρίνηση, ήταν οι γλώσσες, οι άνθρωποι, ο τόπος, ο αέρας ακόμα και τα τζιτζικάκια που μας έκαναν να αισθανθούμε  όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι τόσο μα τόσο ίσοι και ίδιοι. 

Μπορεί το χρώμα του δέρματος μας, το σχήμα των ματιών μας, η χώρα μας, η επιστήμη μας να μην είχαν κάποια συνάφεια, αλλά όλοι μα όλοι ξέραμε ότι μας ενδιαφέρει η γνώση,τα Ολυμπιακά ιδεώδη, η εμπειρία, οι τέχνες και ο πολιτισμός. 

Όλα ήταν υπέροχα, όλα ήταν φανταστικά, σας ευχαριστούμε πολύ. 

Οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι γνωριμίες ήταν ανεπανάληπτες. 

Σας ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι που μόλις ξεκινήσαμε μαζί, δεν αποχαιρετιστήκαμε στο Καλλιμάρμαρο, εκεί, θα είναι το σημείο συνάντησης μας, Εκεί, που το παλιό σμίγει με το καινούργιο, εκεί που η παράδοση συναντά την ομορφιά, τον υγιή ανταγωνισμό, την γνώση και την επιστήμη. 

Καλή αντάμωση σε κάθε γωνιά των αναμνήσεων μας.


Η ομάδα με την οποία συμμετείχα

Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. 

Στις εγκαταστάσεις της Διευθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας
Στην πρώτη γραμμή φαίνονται οι καθηγητές του Harvard και Yale USA

                                                                                               Περισσότερες φώτος στην ενότητα
                                                                                                               foto & video album

16 Ιουλ 2013

Συμβαίνει μόνο μία φορά...



Αγαπημένοι μου αναγνώστες,

θα ήθελα να με συγχωρήσετε για την τόσο καθυστερημένη ανάρτηση μου και για το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκα μόνο με το εικαστικό κομμάτι του blog.

Γνωρίζω ότι σας το ανακοινώνω τελευταία στιγμή, αλλά αυτήν την περίοδο υπήρχε πολύ "τρέξιμο" από μέρους μου, για πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που ήδη σας έχω ενημερώσει μέσω Facebook, αλλά και από εδώ, στην ανάλογη ενότητα.

Αυτήν την περίοδο λοιπόν είμαι πολύ χαρούμενη για έναν ακόμη λόγο.
Αυτός ο λόγος είναι ότι θα συμμετέχω σαν σύνεδρος στο 2ο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται στην Αρχαία Ολυμπία σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard και πολλών άλλων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, να με έχει επιλέξει το Mediterranean College μαζί με μία "επίλεκτη" ομάδα φοιτητών και αποφοίτων να το εκπροσωπήσουμε κατά την διάρκεια του συνεδρίου 4 ολόκληρες ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία με όλα τα έξοδα πληρωμένα. (ξενοδοχεία, διατροφή, μεταφορικά, κτλ)

Θα ήθελα να σημειώσω ότι τέτοιες εμπειρίες δεν δίνονται καθημερινά στον καθέναν από εμάς.  Θα έχουμε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε με καθηγητές και φοιτητές, υψηλού Ακαδημαϊκού επιπέδου, να γνωρίσουμε νέες ιδέες, να έρθουμε σε επαφή με νέες κουλτούρες και να ανοίξουν οι πνευματικοί μας ορίζοντες.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας συνέδριο

Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπεύθυνη Φοιτητικών Θεμάτων του MC, Κα Νότα Σωτηροπούλου, καθώς και την Υπεύθυνη του international office Κα Φίλις Ραμτσίου, που κάθε φορά ήταν δίπλα μου, σε όποια δραστηριότητα και αν ήθελα να κάνω ή να συμμετέχω.

Περισσότερα νέα και φωτογραφίες σε λίγο καιρό.

Πολλούς χαιρετισμούς σε όλους σας.

ΜΧ