Welcome

Εδώ θα βρείτε σκέψεις, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, ανησυχίες και πολύ στρες. Έναν κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα.

Τις μεγάλες αντιθέσεις και τα αντικρουόμενα συναισθήματα.

Εδώ θα βρείτε παιδικές φαντασιώσεις και την βαρβαρότητα του ρεαλιστμού που βιώνει κανεις, όταν μεγαλώσει.

Όλα εδώ, με μπόλικη χρυσόσκονη, τυλιγμένα με ζάχαρη, με γεύση γλυκό κεράσι, με μυρωδιά τριαντάφυλλου και βανίλιας. Όλα εδώ, σε ένα ποτήρι, να τα πιείτε και να ευχαριστηθείτε.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο τον δικό μου.

19 Αυγ 2011

"Είσαι για τα... πανηγύρια!"

Όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα το 1998 ήμουν ένα αθώο κοριτσάκι και άβγαλτο. Με λίγες εμπειρίες που ήταν κυρίως γύρω από το νησί και τους ανθρώπους του.

Ήμουν συνηθισμένη να κοιμάμαι με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, να είμαι μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία του χωριού και να μιλάω με γνωστούς και ξένους. Αγαπούσα τους τουρίστες γιατί αυτοί έφερναν τον πλούτο στο νησί μου και συνήθιζα να τους λέω «Χαλόου» κάθε φορά που διάβαιναν το φρεσκοασπρισμένα σοκάκια του χωριού μου.

Αγαπούσα τους μαύρους γιατί ήξερα ότι ήταν καλοί άνθρωποι. Μάλιστα ο θείος μου είχε φέρει μία μαύρη από την Αφρική για να του προσέχει τα 4 παιδιά του και την αγαπούσα πολύ. Την λέγανε Κώστενς και όταν έφευγε για να πάει πίσω στην Αφρική είχα κλάψει πολύ που δεν θα την ξανάβλεπα.

Το καλοκαίρι ήταν η καλύτερη εποχή μου και την περίμενα πως και πως για να πάω στα πανηγύρια. Ειδικά του Αγίου Παντελεήμονος ήταν η τιμητική του χωριού μου. Τρεις μέρες γλεντούσαμε.

Φορούσαμε τα καλά μας, πηγαίναμε για λίγο στην λειτουργία που πιο πολύ ήταν για να κουτσομπολέψουμε παρά για να ακούσουμε τον παπά και μετά τρώγαμε όλοι μαζί το παραδοσιακό φαγητό, άφθονο κρασί, τραγούδι και χορός.

Τα πανηγύρια τώρα που το καλοσκέφτομαι ήταν και είναι, σαν τα παλιά «νυφοπάζαρα» οι κοπέλες κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουν όσο το δυνατόν ομορφότερες, οι συγγενείς τις χορεύουν στον «κάβο» (σσ. Στην αρχή του χορού) και οι άντρες από μόνοι τους ή και με λίγο σπρώξιμο από την μαμά θα....

Συνέχεια της ιστορίας θα μπορέσετε να διαβάσετε στο βιβλίο μου "Παράλληλες σκέψεις..." που μπορείτε να παραγγείλετε μέσω e-mail ή στο τηλ 6972 928934 κοστίζει 10 ευρώ και μπορώ να σας το στείλω οπουδήποτε με αντικαταβολή.

 

7 σχόλια:

Lily Mela είπε...

πολύ καλό Μαρία! εμείς σε καταλαβαίνουμε!

Lily Veremis είπε...

Πολύ όμορφο!!! Όμως εγώ δεν ξέρω για τα πανηγύρια της Αθήνας. Εννοείς τα πανηγύρια που γίνονται όταν γιορτάζουν οι εκκλησίες;

Μαρία είπε...

@‎Lily Veremis Ναι ακριβώς αυτά... που είναι σαν λαικές!!!

Lily Veremis είπε...

χαχαχα...ναι! Αλλά δεν πηγαίνω :)

Konstantinos Karydis Book-nomikarios είπε...

Έχεις συμπαθητικό και διόλου κουραστικό γραπτό. Συνέχισε έτσι ΧΩΡΙΣ τεράστια άρθρα. Μικρά, χαλαρά και ξεκούραστα !

Μαρία είπε...

Σ' ευχαριστώ Ντίνο, να ξέρεις ότι η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα γιατί ξέρω ότι είναι αληθινή παν΄απ΄όλα!

FACEBOOK είπε...

Ntoritsa Vass, Mina Andreopoulou and Lily Veremis like this