Welcome

Εδώ θα βρείτε σκέψεις, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, ανησυχίες και πολύ στρες. Έναν κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα.

Τις μεγάλες αντιθέσεις και τα αντικρουόμενα συναισθήματα.

Εδώ θα βρείτε παιδικές φαντασιώσεις και την βαρβαρότητα του ρεαλιστμού που βιώνει κανεις, όταν μεγαλώσει.

Όλα εδώ, με μπόλικη χρυσόσκονη, τυλιγμένα με ζάχαρη, με γεύση γλυκό κεράσι, με μυρωδιά τριαντάφυλλου και βανίλιας. Όλα εδώ, σε ένα ποτήρι, να τα πιείτε και να ευχαριστηθείτε.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο τον δικό μου.

4 Αυγ 2011

Μου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο σας παρακαλώ;

Και η πριγκίπισσα φίλησε το βασιλόπουλο και “έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.” Κάπως έτσι δεν τελειώνουν όλα τα παραμύθια; Ναι και ποιος μας λέει ότι “έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα;”

Βέβαια τώρα θα μου πείτε ότι η πριγκίπισσα ζούσε ζωή χαρισάμενη γιατί ούτε δουλειές θα χρειαζόταν να κάνει, ούτε οικονομικές έγνοιες θα είχε και γενικά το μόνο που θα την ένοιαζε ήταν πως θα κάνει «μπωτέ» και πως θα περιποιείται τον εαυτό της.

Εγώ δεν θα διαφωνήσω. Για σκεφτείτε μία ζωή που το μόνο που θα σας νοιάζει είναι πως θα γίνετε όμορφες και τι θα φορέσετε; Θα σας αρέσει για λίγο, αλλά μετά θα βαρεθείτε. Αν δεν είστε βαρεμένη γυναίκα γενικότερα και ασχολείστε μόνο μ αυτά έτσι και αλλιώς...

Σας έχω πει πόσο ανάποδο παιδί ήμουν, έτσι λοιπόν όταν φτάναμε στο τέλος του παραμυθιού και “ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα”, εγώ συνήθιζα να ρωτάω: «Και μετά; Τι έγινε μετά;» Η μαμά μου μη ξέροντας τι να μου πει, μου έλεγε ότι δεν έχει μετά αλλά υποθέτει ότι έγινε ένας μεγάλος γάμος και η πριγκίπισσα έκανε πολλά παιδιά.

Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί όλα τα παραμύθια να έχουν αυτό το ένδοξο τέλος. Μεγαλώνοντας κατάλαβα γιατί τα χρειαζόμαστε τα παραμύθια. Γιατί τα παιδιά πρέπει να ζουν μέσα στην ευτυχία να μην βγουν έξω από τον «γυάλινο κόσμο» που τα βάζουμε.

Όταν λοιπόν “έσπασε” το γυαλί του δικού μου κόσμου.......

...... συνέχεια της ιστορίας μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίιο μου "Παράλληλες σκέψεις..." που μπορείτε να παραγγείλετε μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στο 6972 928934. Κοστίζει 13 ευρώ και μπορώ να σας το στείλω οπουδήποτε με αντικαταβολή

2 σχόλια:

Ναταλία είπε...

Μαρία μου...

Καλώς σε βρήκα!
Καταπληκτική ανάρτηση, ταυτίστηκα πλήρως... Μ'άρεσε που είπες πως κατάλαβες μεγαλώνοντας γιατί τα χρειαζόμαστε τα παραμύθια... Έτσι είναι. Κι ας μην έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα.. Ήθελα να γράψω κάτι σχετικό, αλλά με πρόλαβες ;)

Φιλιά πολλά, τα λέμε σύντομα

FACEBOOK είπε...

Vasiliki Pelteki, Sofia Bo and Nota Sotiropoulou like this..