Welcome

Εδώ θα βρείτε σκέψεις, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, ανησυχίες και πολύ στρες. Έναν κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα.

Τις μεγάλες αντιθέσεις και τα αντικρουόμενα συναισθήματα.

Εδώ θα βρείτε παιδικές φαντασιώσεις και την βαρβαρότητα του ρεαλιστμού που βιώνει κανεις, όταν μεγαλώσει.

Όλα εδώ, με μπόλικη χρυσόσκονη, τυλιγμένα με ζάχαρη, με γεύση γλυκό κεράσι, με μυρωδιά τριαντάφυλλου και βανίλιας. Όλα εδώ, σε ένα ποτήρι, να τα πιείτε και να ευχαριστηθείτε.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο τον δικό μου.

16 Ιουλ 2011

"Θέλει πλύσιμο"

Είναι σα να ξυπνάς το πρωί και να βρίσκεις το αυτοκίνητο σου με υγρασία από το χθεσινό βράδυ και να σου γράφουν τα παιδιά "θέλει πλύσιμο". Έτσι ξύπνησα και εγώ με μάτια υγρασιασμένα, με σκέψεις ανάκατες, με μυαλό μουδιασμένο.

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο, θυμήθηκα που έλεγε ένα αγαπημένο τραγούδι, αλλά το ράδιο είχε μία διαφορετική γνώμη, έπαιζε ένα παλιό τραγούδι της Άννας Βίσση που ξεκινάει με το «μαζί σου με δένει κάτι από μία παρολίγον ευτυχία» και το ρεφρέν «Τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει... από μακριά κι αγαπημένοι»

Αλήθεια τι χρώμα έχουν οι παλιές αγάπες; Ποιο είναι το άρωμα τους; Και τελικά πηγαίνουν στον παράδεισο; Ή κάνουν για λίγο την ζωή μας κόλαση για να σπάσουν την καθημερινότητα μας και μετά καταλήγουν εκεί που ήταν, από το μηδέν δηλαδή.

Η αιτία και η αφορμή που σας γράφω αυτό το κείμενο στάθηκε για ακόμα μία φορά αυτό το διαβολεμένο facebook και ένα friend suggestion που μου έκανε. <<Το Facebook σας προτείνει να γίνεται φίλοι με τον Μ........... >> και η φωτογραφία από δίπλα που πρόδιδε ότι τα μάτια μου δεν κάνανε πουλάκια ήταν αυτός! Ο παλιός μου έρωτας!

Δεν είναι αστείο να σου προτείνει το κομπιούτερ να γίνεις φίλος με έναν παλιό σου έρωτα; Θα λεγα ότι είναι πολύ αστείο. Για μία στιγμή σκέφτηκα να τον κάνω όντως φίλο, αλλά μετά σκέφτηκα ότι, έχει περάσει μία 10ετία από τότε που εμείς νομίζαμε ότι ερωτευόμασταν, έχει περάσει μία 10ετία από τότε που μου προκαλούσε στεναχώρια αλλά και χαρά η σκέψη του, έχει περάσει μία 10ετία από τότε που λαχταρούσα την ύπαρξη του.

Θέε μου –αν υπάρχεις- πως άφησες να περάσουν τα χρόνια μέσα στην λήθη; Και γιατί τώρα εμφανίζεται μπροστά μου; Τι θέλει από μένα και από την ζωή μου. Δεν ξέρω γιατί το έκανα μεγάλο θέμα στο μυαλό μου, ίσως γιατί ήταν τα χρόνια της νιότης μου.

Ήταν εκείνη η εποχή που λες ότι στα 30 θα έχεις οικογένεια, θα είσαι μεγάλη θα έχεις κάνεις χίλια δύο. Και ξαφνικά βρίσκεσαι στα 30 και δεν έχεις κάνει τίποτα από αυτά που θεωρούσες δεδομένα ότι θα είχες κάνει στα 20 σου.

Άλλαξες ρότα, άλλαξες συνήθειες, έκανες στροφή και είπες δεν είμαι εγώ για παιδιά, τα παιδιά μπορούν να περιμένουν όπως και τα οικογενειακά βάρη και ορκίστηκες ότι θα πλουτίσεις σε εμπειρίες και έκανες ταξίδια και ονειρεύεσαι και άλλους μακρινούς προορισμούς μέχρι τα Χριστούγεννα, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και όποτε άλλοτε βρεις ευκαιρία.

Και είπες θα διαβάσω βιβλία σαν να είναι να ζήσω για πάντα και όχι μόνο διάβασες αλλά έγραψες και βιβλία και κάθε μέρα γράφεις την ιστορία σου και σου τυχαίνουν διάφορα πράγματα αλλοπρόσαλλά μερικές φορές, αστεία, άλλες κωμικά. Κλαις, γελάς και αυτό σημαίνει ότι ζεις.

Δεν ξέρω ποιο διεστραμμένο μυαλό όρισε τα 30 ηλικία ορόσημο σε μία γυναίκα. Όμως εγώ λέω ότι τα 30 είναι η καλύτερη ηλικία για μία γυναίκα είναι δυνατή, ανεξάρτητη και ξέρει τι θέλει, έχει μορφωθεί, έχει δουλέψει και έχει και τις εμπειρίες της από τους άντρες.

Αν μία τέτοια γυναίκα καταφέρεις να εγκλωβίσεις τότε είσαι μάγκας! Σε παραδέχομαι. Και αν για λίγο στην σκέψη μου ήρθες δεν ήσουν εσύ ήταν η αθωότητα της νεανικής μου ηλικίας που σε έκανε μεγάλο και σπουδαίο σε μένα.

Όμορφες αναμνήσεις όπως είπες και εσύ. Δεν κρατάμε κακία. Απλώς είναι λίγη σκόνη πάνω στο αυτοκίνητο και αυτό «θέλει πλύσιμο».

7 σχόλια:

Lia Papgiannopoulou είπε...

Εύγε!!!

Σούλα Ορφανίδου είπε...

Τέλειο Μαράκι μου!!
Όντως έτσι είναι τα πράγματά!!

Πιπίτσα Κωνσταντινίδου είπε...

polu oraio maria!!!!!

ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ είπε...

ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ...ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΚΙΑ!!!!!!ΣΩΣΤΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!​!!!!

FACEBOOK είπε...

ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ:

Evi Georgiadou.
Ipapanti Kazanti.
Sophia Gergatsoulis-Sofillas.
Fotini Patsourakis.
Pipitsa K Konstantinidou..

Ανώνυμος είπε...

συγγνωμη blogger αλλα εισαι αλλη μια κομπλεξικη 30αρα...στα 20 θελεις παιδια, στα 30 που δεν τα πετυχες θεωρεις τον εαυτο σου δυναμικο χαρακτηρα και ολοκληρωμενο...πλακα μας κανεις τωρα?

Μαρία είπε...

Ανώνυμε, θα σου απαντούσα κατάλληλα, αλλά δεν μου αφήνεις περιθώρια καθώς δεν υπογράφεις με κάποιο ψευδώνυμο, δεν ξέρω καν αν είσαι άντρας ή γυναίκα...
Ενα θα σου πω τα νεανικά όνειρα των 20 ετών που δεν πραγματοποιούνται -εξ ορισμού- δεν καθιστούν κομπλεξική μια κοπέλά ελεύθρη στα 30 της!