Welcome

Εδώ θα βρείτε σκέψεις, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, ανησυχίες και πολύ στρες. Έναν κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα.

Τις μεγάλες αντιθέσεις και τα αντικρουόμενα συναισθήματα.

Εδώ θα βρείτε παιδικές φαντασιώσεις και την βαρβαρότητα του ρεαλιστμού που βιώνει κανεις, όταν μεγαλώσει.

Όλα εδώ, με μπόλικη χρυσόσκονη, τυλιγμένα με ζάχαρη, με γεύση γλυκό κεράσι, με μυρωδιά τριαντάφυλλου και βανίλιας. Όλα εδώ, σε ένα ποτήρι, να τα πιείτε και να ευχαριστηθείτε.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο τον δικό μου.

1 Ιουν 2010

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ "ΟΔΥΣΣΕΙΑ"

Θα φανώ γραφική αλλά γι αυτόν τον μήνα είχα σχεδιάσει να γράψω ένα άλλο θέμα για το περιοδικό που όλοι αγαπάτε και διαβάζετε. Οι περιστάσεις όμως με έκαναν για ακόμα μία φορά να αλλάξω «ρότα», να κάνω στροφή και να γράψω κάτι διαφορετικό….

Και αυτό γιατί η σημερινή μέρα ήταν πολύ δύσκολη για μένα καθώς αποτελεί «μαύρη επέτειο» και τι εννοώ με αυτό; 3 χρόνια ανεργίας 3 χρόνια υπομονής, επίμονης προσπάθειας, κόπων χωρίς αποτελέσματα.

Σκέφτηκα ότι αυτό το γράμμα θα μπορούσα να το στείλω στον Λαζόπουλο και αν ήμουν τυχερή να το διάβαζε στον αέρα ως ένα ακόμα παράδειγμα αναξιοκρατίας και αδικίας στην Ελληνική κοινωνία. Αλλά όχι… Δεν ήθελα αυτό. Ήθελα να είναι ένα κείμενο διδακτικό που λάβει γνώση ο μεγαλύτερος και θα μάθει όμως κάτι και ο νεότερος.

Με το κείμενο μου αυτό δεν ζητάω κανενός τον οίκτο ούτε και κανενός την λύπηση και προς θεού δεν είναι κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση. Αυτή την στιγμή που σας γράφω δεν γράφω με την λογική αλλά σας μιλάω μέσα από την ψυχή μου.

Είμαι πολύ πληγωμένη, απογοητευμένη και το χειρότερο; Απαισιόδοξη για το μέλλον και γι αυτά που θα γίνουν για μας, χωρίς εμάς. Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές θέλω να θέσω ένα θέμα στους υποψήφιους Δημάρχους και θα σας διηγηθώ μέσα από την προσωπική μου «Οδύσσεια» μια ιστορία «Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και θα θυμούνται οι παλαιότεροι»
………………………………………………………..

Τελείωσα με άριστα το Γενικό Λύκειο Απερίου Καρπάθου και μάλιστα βγήκα πρώτη από τους 32 συμμαθητές μου γεγονός που με έκανε να δικαιούμαι και όλες τις χρηματικές υποτροφίες και επιβραβεύσεις δημοσίων και ιδιωτικών τοπικών φορέων.

Με πανελλαδικές εξετάσεις κατάφερα να εισαχθώ στο ΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων, το οποίο τελείωσα με «λίαν καλώς 7,8» και ένα εξάμηνο νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο φοίτησης.

Μάλιστα η πτυχιακή μου βαθμολογήθηκε από τριμελή εξεταστική επιτροπή με άριστα 9. Ωστόσο, είχα φροντίσει να παρακολουθήσω δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες κατά την διάρκεια των σπουδών μου. Έμαθα άριστα Αγγλικά και υπολογιστές σε επίπεδο που μπορώ να διδάξω. Και όλα αυτά μέχρι το 2004.

Και γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Φυσικά όχι για να καυχηθώ αλλά θα καταλάβετε στην συνέχεια.

Το 2004 λοιπόν αποφάσισα να επιστρέψω στο νησί μου έχοντας στην κατοχή μου όλα τα εφόδια που με τόσο κόπο είχα αποκτήσει και που πίστευα ότι θα μου ήταν χρήσιμα για να βρω μια αξιοπρεπή δουλειά…

Η πραγματικότητα όμως δεν ήταν έτσι όπως την φανταζόμουν. Δεν υπήρχε δουλειά ούτε για δείγμα όλες οι θέσεις ήταν κατειλημμένες. Μετά από 1 χρόνο υπομονής βγήκε μια προκήρυξη όπου ζητούσαν 2 άτομα για να στελεχώσουν μια δημόσια υπηρεσία. Η πρώτη στην γραμματεία του διευθυντή της δημόσιας υπηρεσίας και η δεύτερη σαν χειρίστρια υπολογιστή στην ίδια υπηρεσία. Θεώρησα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνω τα χαρτιά μου όπως και τα έκανα.

Πέρασα από τεστ χρονομετρούμενο για να βεβαιωθεί η τριμελής επιτροπή ότι πράγματι γνωρίζω υπολογιστή!!! Κατέθεσα και το πτυχίο μου και με την απειλή ότι αν δεν έχω καταθέσει το απολυτήριο μου θα με απέρριπταν άμεσα, πέρασα τελικά και αυτήν την δοκιμασία και κατάφερα να βγω δεύτερη και καταϊδρωμένη πίσω από την κυρία που δεν γνώριζε αγγλικά δεν γνώριζε υπολογιστές αλλά ω! Του θαύματος είχε πολύχρονη προϋπηρεσία σαν ταμίας σε… Super Market!!!! Περιττό να λεχθεί ότι για την εν λόγω κυρία η «συνέντευξη» ήταν κάλεσμα για κοινωνική συνομιλία…. Όπως έμαθα αργότερα…

Ήθελα να πιστεύω ότι λειτουργούσε η αξιοκρατία αν και κάτι δεν μου πήγαινε καλά…. Δεν μίλησα δεν έκανα κανένα παράπονο δεν είπα λέξη και πήρα την δεύτερη θέση νιώθοντας μάλιστα και τυχερή που έχω μια δουλειά.

Η δουλειά για την οποία σας μιλάω ήταν σύμβαση έργου ενός έτους. Δεν δικαιούμασταν δώρα, δεν δικαιούμασταν άδειες και πληρωνόμασταν με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών πράγμα που σημαίνει ότι με την λήξη της σύμβασης μας δεν δικαιούμασταν το επίδομα ανεργίας.

Ο χρόνος πέρασε γρήγορα και όλοι είχαμε την αγωνία αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις μας. Μαντέψτε ποια σύμβαση ανανεώθηκε…..!!! Πάντως όχι η δική μου. Απογοητευμένη από αυτήν την εξέλιξη και αφού περίμενα ήδη 4 μήνες μήπως και ανανεωθεί και η δική μου σύμβαση, αποφάσισα να φύγω και να επιστρέψω στην Αθήνα μήπως σταθώ εδώ πιο τυχερή.

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι μετά από συνολικά 6 μήνες και αφού είχα φύγει από το νησί με ενημέρωσαν ότι η σύμβαση μου έχει ανανεωθεί. Φυσικά ήταν αδύνατον να επιστρέψω…

Φυσικά, η αντικαταστάτρια μου είχε βρεθεί εν μία νυχτί…. Μια κυρία η οποία μετά κόπων και βασάνων πήρε το απολυτήρια της στα 30 χρόνια της από το τεχνικό λύκειο Πηγαδίων, φυσικά χωρίς να γνωρίζει Αγγλικά και χωρίς να γνωρίζει υπολογιστές. Και το κερασάκι στην τούρτα; Από εκείνη την ημερομηνία και για τα επόμενα 3 χρόνια ανανεώνονται συνεχώς οι συμβάσεις τους έως και σήμερα που σας γράφω.

Το πιο ωραίο όμως το έλαβα προχθές!!! Είμαι κατηγορούμενη σε μια δίκη για πλαστογράφηση εγγράφων την περίοδο που ήμουν υπάλληλος. Αν είναι ποτέ δυνατόν να έχω εγώ σχέση με αυτό…. Και όμως πρέπει τώρα να κάνω έξοδα για δικηγόρους και έξοδα για μετακίνηση πάνω από 1000 ευρώ για να είμαι στην δίκη χωρίς κάν να φταίω και χωρίς να έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται….

Δεν θέλω να συνεχίσω την ιστορία γιατί ο σκοπός μου δεν είναι να κάνω καμία καταγγελία ούτε και να εκθέσω τις εν λόγω κυρίες. Απλά θέλω να σας δείξω την κατάφορη αδικία και αναξιοκρατία που επικρατεί στο νησί μας. Είμαι σίγουρη ότι ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν σε κάθε δημόσια υπηρεσία.

3 χρόνια στην Αθήνα έχω κάνει την πωλήτρια, την τηλεφωνήτρια, την προωθήτρια και έχω κάνει εν τω μεταξύ και ένα μεταπτυχιακό, νομίζοντας ότι έτσι θα είχα καλύτερη τύχη. Αλλά όχι… Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στον ιδιωτικό τομέα εάν δεν έχεις και εκεί –δυστυχώς- κάποιον γνωστό. Την μία ζητάνε προϋπηρεσία, την άλλη δεν πληρώνουν και άλλοτε δεν ασφαλίζουν. Τώρα μας έπιασε και η κρίση….!!!

Όπως σας έγραψα και στην αρχή «γιορτάζω» 3 χρόνια ανεργίας. Δεν παραπονιέμαι γιατί έχω μάθει να κάνω τον πόνο και την οργή δημιουργία και θετική ενέργεια. Ξέρω ότι θα βρω κάτι καλό αργά ή γρήγορα. Αλλά εμένα με τρώει η απορία… Ήθελα να ήξερα πως αισθάνονται αυτά τα παιδιά που δεν προσπάθησαν ποτέ για κάτι καλύτερο που βρήκαν αυτήν την μικρή «τρύπα» και χώθηκαν.

Αυτές οι ώρες της ατελείωτες ανίας στο γραφείο πως τις περνάνε;; Αισθάνονται υπερήφανοι που κάθονται σε μία θέση που δεν αξίζουν; Έχοντας την κλέψει την ίδια ώρα από κάποιον αντικειμενικά καλύτερο τους;; Αυτό το κόμπλεξ κατωτερότητας κρύβεται πίσω από την μάσκα της εκάστοτε δημόσιας υπηρεσίας που υπηρετούν; Δεν αισθάνονται τύψεις έστω ένοχές; Ή μήπως οι «άγιοι» πατέρες του τόπου μας έχουν φροντίσει να τις εξαλείψουν και αυτές;

Πάγιες αρχές μου είναι η δικαιοσύνη και αξιοκρατία σε όλους τους τομείς. Αυτό που με λυπεί είναι ότι δεν εφαρμόζονται. Φυσικά και δεν ανακάλυψα τώρα το «αβγό του Κολόμπου» αλλά δεν παύω να ελπίζω. Όμως μέχρι πότε; Είμαι 30 χρονών με 2 πτυχία και με 0 ένσημα!!!
Ως πότε;

Έφυγα από την Κάρπαθο για να βρω μια καλύτερη τύχη και τώρα αυτό που έχω καταλάβει ότι θα πρέπει να φύγω και από την Ελλάδα. Κάθε μέρα βλέπω τους κόπους, τις προσπάθειες και τα έξοδα που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια να πηγαίνουν χαμένα. Τα όνειρα οι αγωνίες οι προσδοκίες μου να θάβονται όλο και πιο βαθιά και κάθε μέρα να κάνω και άλλη μία υποχώρηση. Να σας χαρίζω ακόμα μία φιλοδοξία στο βωμό της επιβίωσης. Ο θάνατος σου, η ζωή μου!!! Εκεί έχουμε φτάσει…

Ως πότε;;

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό αρέσει στους:

Roula Παπαβασίλη
Ειρήνη Χαλκιά
Alkis Polychronakis
Anna-maria Pouzoukaki
Pipitsa K Konstantinidou

Μαρία είπε...

Aυτό το κείμενο είναι πολύ διαφορετικό από αυτά που ξέρετε... Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας
Χθες στις 7:12 μ.μ. ·

Gregory Kossaris είπε...

Maria kati ligo poly mou thymises ta dika mou otan apelythika apo ton straton prospathisa ston ote me pirane alla me apespasan stin Kaso pou oute nero den eihe na pioume kai otan ta paratisa kai mparkarisa me eidophisn oti mou edwsn thesi stin eforia Karpathou pou eiha ypobalei kai ekei hartia ayta ginonte monon stin Ellada tis mizas kai tou rousfeftiou
Χθες στις 7:44 μ.μ.

Varvara Kalliakouda είπε...

εχεις δικιο Μαρια.ομως επειδη εγω σε ξερω τοσα χρονια εχω καταλαβει οτι εχεις εναν πολυ δυνατο χαρακτηρα.σε διακρινει η υπομονη η επιμονη η αυτοπεποιθεσηκαι αισιοδοξια!εχεις καταφερει πολλα και θα πρεπει να αισθανεσαι υπερηφανη για τον εαυτο σου.οποια δυσκολια και να εβρισκες την αντιμετωπιζες και εβγαινες νικητρια!ετσι και τωρα.η εποχη που ζουμε ε... Δείτε περισσότεραιναι δυσκολη,οχι μονο για σενα αλλα και για ολους μας.ειμαι σιγουρη ομως οτι και παλι θα τα καταφερεις!το αδικο ποτε δεν ευλογειται.ειμαι σιγουρη οτι με τη θεληση σου και με τα πτυχια σου που αξια απεκτησες θα ερθει στιγμη που θα δικαιωθεις!!!!εγω παντως νιωθω πολλη περηφανη που εισαι φιλη μου!
Χθες στις 9:29 μ.μ.

Anna Chalkia είπε...

Εγώ θα σχολιάσω με δύο ρητά που τα πιστεύω ακράδαντα! ένα του Σωκράτη: "μηδένα προ του τέλους μακάριζε" και μία λαική ρήση: "ο τελευταίος γελάει καλύτερα"!!!

όσο για τους "άγιους πατέρες" είναι ΄"αγιοι" μόνο με όποιον γουστάρουν , αλλά υπάρχει θεός και βλέπει! όπως είπε και η Βαρβάρα "το άδικο ποτέ δεν ευλογείται".

Χθες στις 11:34 μ.μ

Mary Stavrakis Papayiannis είπε...

Maria keep up your struggle for it is indeed a struggle in the country that gave birth to democracy and fine values..unfortunately as the years passed the values eroded and it has been a country of "rousfetia" and "hatiria"..the unqualified and under-qualified get the best jobs not because of what they know, but of who they know..therefore the end .result is this crisis and chaos which is not sustainable..you are an example of courage, determination and fine achievements and you will one day "have the last laugh" as your sister Anna comments..and your efforts will be rewarded, perhaps as you say elsewhere, rather than Athens or Greece..search the internet and if a door opens, enter it..it may be for the better..keep up the good work..we wish you every success and hope to discuss more with you in the summer..take care always..cuzn Mary and George
11 ώρες πριν

Giorgos Hatzikoutsos είπε...

Μαρια, την απάντηση και την άποψη μου, την καταθέτω στο ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ του Ιουνίου!
Να πω μόνο ότι η περιπέτεια σου αυτή με έκανε να ασχοληθώ και ν' αλλάξω το εισαγωγικό μου σημείωμα στο περιοδικό!
Μην κοιτάς κάτω, βλέπεις ανθρωπάκια!
Κοίταζε ψηλά, βλέπεις ανθρώπους!
Μακάρι να με άφηνες να πω ονόματα!!!
7 ώρες πριν ·

Anna Maria Pouzoukaki είπε...

Ετσι πρέπει Γιώργο να γίνεται τέλικά. Να μιλάμε επώνυμα για να γίνονται ρεζίλι μερικοί μερικοί....επειδή δεν μιλά κανένας γι αυτό συνεχίζουν και κάνουν αυτά που κάνουν.Βλέπω σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους που μόνο άνθρωποι δεν είναι ρουσφέτι το ρουσφέτι εδώ κατάντησε η Ελλάδα,σε ένα μικρό μέρος όμως φαίνεται έντονα η αδικία.ΜΑΡΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ ΜΗ ΠΤΟΕΙΣΑΙ.
6 ώρες πριν

Alex Manaroulas είπε...

einai akrivws opws ta les maria mou.... Eimaste pelateiako kratos kai tipota parapanw... elpizw kapote na allaxoume... an kai den vlepw fws stin akri tou tounel... Iperoho keimeno kai panw apo ola alithino kai eilikrines....
Χθες στις 10:26 μ.μ.

http://fragkiskosoikonomidis.blogspot.com είπε...

Ενα είναι σίγουρο!! Αν οι Άγιοι Πατέρες είχαν ενοχές δεν θα έκαναν όσα κάνουν.. Δεν έχουν συνείδηση. Και κάποιος που δεν έχει συνείδηση, σε τίποτα δε πιστέυει, ουτε καν στον Θεό. Θεός τους είναι η πρόσκαιρη δόξα και η δήθεν εξουσία που πιστεύουν εσφαλμένα ότι πηγάζει απο την ιεροσύνη τους. Ο σεβασμός και η αγάπη σε κάποιον εμπνέεται, δεν επιβάλεται... Δείτε περισσότερα.... Ας κατακρίνουν την επι γης δόξα και εξουσία στους ωραίους λόγους τους, δεν τους πιστεύουμε γιατί πράττουν τα αντίθετα. " κατὰ δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν μὴ ποιεῖτε· λέγουσιν γὰρ καὶ οὐ ποιοῦσιν." κατα Ματθαίον ΚΓ' ,4.
Όσο δε για τους εκάστοτε δημάρχους, επάρχους, συμβούλους, διορισμένους υπαλλήλους νομίμως ή όχι, κάνουν τα πάντα να μην επιστρέφει στην Κάρπαθο κάποιος που σπούδασε περισσότερα από αυτούς, για να μην χάσουν τις θέσεις που αδίκως κατέχουν.. Η Κάρπαθος δεν θα ζήσει και δεν έχει μέλλον, με τις ασφαλτοστρώσεις στους σταύλους και στα οικόπεδα του ενός και του άλλου, ούτε με αρχιτεκτονικά εκτρώματα που ξεφυτρώνουν καθημερινά ανάμεσα μας, είτε αυτά είναι ξενοδοχεία, είτε μέγαρα εκκλησιών.. Η Κάρπαθος για να ζήσει θέλει πισω όλους αυτούς που διώχνεται με οποιοδήποτε τρόπο... Η Κάρπαθος αιμορραγεί, το αίμα που χάνει είναι η νεολαία που φεύγει και δεν επιστρέφει παρά μόνο για καμία βουτιά το καλοκαίρι, και κάθε τέσσερα χρόνια που εξαγοράζεται ο νόστος της, για λίγες ώρες στην Κάρπαθο, με αντάλλαγμα μια ψήφο σε κάποιους, που κάνουν τα πάντα να ερημώσει αυτός ο τόπος, για να ζήσουν για λίγο χρόνο στην πρώτη γραμμή....

Nikos Manias είπε...

Maria poly kalo to keimeno.Distixos sthn Ellada exei katargithei to aytonoito.Oloi leitourgoun me to atomiko simferon kai oso pernane oi meres tha ginoun xeirotera ta pragmata.Opote gia to aytonoito pleon pou zitas yparxei kosmos pou panta tha mas ekmetalevete...
Prepei na arxisei to ksiloma,h sapila einai megalh!!!
5 ώρες πριν ·

Frances Halkias Paragioudakis είπε...

Stin Karpatho pou agapw para ma para polu kai NAI eimai topikistria!!! Distuxos olloi pou einai mesa kai kathonte stis karekles einai koumbaroi, theioi, theies, nonoi, paterades, manades, sigenis ....me merikes eksereseis kai pai legontas to pioima!!!! Opios exei meeeeegggaaaaaallllooooooo soi kai exei psifous .....mbike mesa me ta xillia ... Δείτε περισσότεραaneksartitos morfosis kai piras. O kakomoiros pou den exei psifous .......oute skoupidoteneke den exei sto spiti tou konta!!! Ta pernei me to amaksi 500 metra na ta riksei!!!! Eimaste aksioi tis moiras mas!!!!! Sto telos ton topo mas tha ton kuvernoun oi geroi ....kai otan fugoun kai autoi apo tin zwi .....oi Alvanoi kai oi loipoi ksenes fares .........auti einai i parakatathikoi pou tha mas afisoun oi prouxontes kai exontes tis Karpathou!! Euxi kai katara exoun ginei stou neous mas pou agapoun ton topo mas, exoun fugei eksw na spoudasoun me to oneiro na girisoun SPITI tous kai na kanoun kati gia to kserbraxo pou agapane toso polu!!! Oi Karpathos tha alaksei otan ginei metangisi neou aimatos sto politiko paraskinio tis Karpathou!!! O wra irthe .......oi ekloges tou Noembrei 2010 tha mas anatrepsoun ta "dedomena" ....auta pou kserame TELOS ......apo tin staxti mas tha ksanagenithoume!!!

Mary Stavrakis Papayiannis είπε...

Mprabo Franki ta grafeis poli swsta ke wraia..ti na kanoume..enas kainourios hte palios mas tazoun kathe 4 xronia oti tha kaliterepsoun tin Karpatho ala distixws ..liga erga yinontai ke oi protes anankes leipoun akomh..pantou autoi pou kibernoune eine gia na xesfalisoun diko tous melwn ke mas forologoun kathermerinws ala sto nisi ean den ... Δείτε περισσότεραsimorfothoune pantou ke se olous tous tomeis, den tha uparxei newlaia,oikogeneies,anoixta spitia to heimona, ta panta tha kleisoun ke to nisi tha anoigei kathe kalokairino saizon opws ta ke exohika spitia edw stin B.A...lipame..theloume dimarho dimiourgiko,dinato ke amerolipto ke ton theloume fetos..ta leme..xairomai pou twsoi neoi ekfrazountai st FB gia ta problimata tou topou mas..nasai panta kala ke xeretismous...
4 ώρες πριν

Giorgos Hatzikoutsos είπε...

¨Ολα όσα γράφεται εδώ,αυτή τη στιγμή, [και μπράβο ρε Μαριώ, τα κατάφερες με το κείμενο σου, να γίνεις ο θυληκός Τσε], θέλω να τα θυμάστε όταν θα πάτε στην κάλπη να επιλέξετε τους εκλεκτούς του τόπου. Αν μπορέσετε, λέω αν, να αντισταθείτε και να μην ψηφίσετε τον συγγενή σας που βάζει υποψηφιότητα [ εάν κ εφόσον δεν αξίζει ], τότε μόνο και μόνο τότε θα ελπίζω ότι η Κάρπαθος θα αλλάξει ρότα!
πριν από μία ώρα περίπου

Ilias Logothetis είπε...

Α-ΞΙ-ΟΚΡΑ-ΤΙ-Α;;;Εδω δεν υπάρχει "τσίπα" ρε Μαράκι θα υπάρχει αξιοκρατία.....Συμφωνώ με την Αννα Μαρία. Να ξεσκεπάζουμε επώνυμα και τους "Αφέντες" (τρομάρα τους) και τους..οσφυοκάμπτες γλύφτες!!!!!!Εστω για εκτόνωση...
Πριν από 48 λεπτά ·

Μαρία είπε...

Kαι για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους!!! Για να είμαι πιο ακριβής... Μερικές διορθώσεις στο κείμενο μετά από τηλεφωνική παρέμβαση των αδικημένων κυριών κατά τ αλλα. Η πρώτη κυρία εκτός από εμπειρία σε Super Market είχε και εμπειρία σε τοπικό δικηγορικό γραφείο. Η δεύτερη κυρία δεν πήρε το απολυτήριο στα 30 αλλά στα 24 της. Αυτά για να λέμε και την αληθεια έτσι;;; Μετά από τα δικά τους λεγόμενα και από απαίτηση τους να διορθωθούν....!!!!

Manolis Diakomanolis είπε...

Πολύ χαίρομαι όταν ο Έλλην ξεσπαθώνει, (όταν βέβαια δεν είναι μούφα...) Μπροστά!!!
Πριν από 23 λεπτά ·

Μαρία είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς Μανώλη...Τι σου φαίνεται "μούφα" απ όλα αυτά;;;;

Manolis Diakomanolis είπε...

Τίποτα ασφαλώς, αυτό ακριβώς εννοώ. Είσαι πλήρως αληθινή και με αγνές προθέσεις. (Το σχόλιο το άφησα γιατί στις μέρες μας πολλοί "ξεσπαθώνουν" αλλά...είναι δήθεν και πολλές φορές βάζουν την ουρά στα σκέλια κτλ...) Μακάρι να έγραφαν κι άλλοι τέτοια Μαρία!!!
Πριν από 20 λεπτά

Manolis Diakomanolis είπε...

Μαράκι, το 2005 έκανα μία καταγγελία για παράνομες δραστηριότητες στη σχολική κοινότητα που εργάζομαι. Περίμενα να με συγχαρούν ή να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δυστυχώς όμως αυτό που έγινε ήταν να δεχθώ και να συνεχίζω να δέχομαι πόλεμο λάσπης από συντονισμένες πολιτικές δυνάμεις κομματικών αυτοκρατόρων-δικτατόρων. Πολιτικός πόλεμος και επιχείριση σπίλωσης και εξόντωσης. Κρατάω όμως γερά...! Υπομονή θα σου πω. Θα τα πούμε και από κοντά.
Πριν από 10 λεπτά ·

Μαρία είπε...

Kαι εμένα σήμερα άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις....!!!! Μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος. Φαντάζομαι τι θα γίνει και όταν διαβαστει και στην Κάρπαθο από τους πρωταγωνιστές!!! Αρχισαν τα πρώτα "απειλητικά" τηλέφωνα

Manolis Diakomanolis είπε...

Θα ξαναθυμίσω στο σημείο αυτό, έτσι για να μην ξεχνάμε σε τί χώρα ζούμε, το θέμα των δύο καθηγητριών οι οποίες κατήγγειλαν νοθία στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Αντί να τις επαινέσει, το υπουργείο "παιδείας" στράφηκε εναντίον τους που "τόλμησαν" να αμφισβητήσουν τη διαδικασία και ζήτησε (αν είναι δυνατόν) παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη τους... Ελλάς τιμημένη.... Μπαρμπα Γιάννη Μακρυγιάννη, δε μας τά 'γραψες καλά... Μαράκι πρόσεχέ τους, είναι αδίστακτοι...

Manolis Diakomanolis είπε...

Όλα αυτά βέβαια για ποιο λόγο; για να μην προσβληθεί το κύρος των ιθυνόντων πολιτικάντηδων, για να μην τους στοιχίσει ούτε μία ψήφο το θέμα... μια και όλα είναι τόσο "δίκαια" μοιρασμένα... (για γέλια είμαστε)
Πριν από 3 λεπτά

Unknown είπε...

Μαρία,
θα προτιμήσω να μη σου διηγηθώ κάποιο δικό μου περιστατικό ή γνωστών και φίλων. Επίσης το ότι κάποιοι βολεύουν δικούς τους ανθρωπους χωρις να πληρούν ούτε τα μισα κριτήρια από αυτά που πρέπει ειναι γεγονός. Θα προτιμήσω να εστιάσω αλλού. Από το λίγο που σε ξέρω έχω καταλάβει ότι είσαι άξια και σίγουρα μπορείς να τα καταφέρεις σε πολλές δουλειές που απαιτούν σταρτηγική σκέψη και "δημιουργικότητα" και όχι απλά διεκπεραίωση. Μην απογοητεύεσαι και μη το βάζεις κάτω. Σίγουρα το χρονικό διάστημα της αποχής σου από την αγορά είναι μεγάλο αλλά είμαι βέβαιως πως όχι μόνο θα βρεις κάτι καλό που σου αξίζει και σου ταιριάζει αλλά θα είσαι και η πλέον απαραίτητη στην εργασία σου.
Υπομονή, επιμονή και κουράγιο σου εύχομαι.00

Nikos_23 είπε...

Η εποχή όπου δεχόμασταν τα πάντα χωρίς κρίση και χωρίς αντίδραση έχει περάσει πλέον.
Απαιτώ τουλάχιστον από μορφωμένα άτομα να λένε τα πράγματα με το όνομα τους και όχι να κρύβουν, τόσο τα προβλήματα που δημιουργούν οι καρεκλοκένταυροι,όσο και ποιοι επωφελούνται από τις ενέργειές τους. Και τότε θα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα χρήσιμα για το ποιοι παίζουν με τις ζωές των άλλων και με ποιο όφελος.
Εμείς θα ορίζουμε τις τύχες μας και όχι ο κάθε τυχάρπαστος...
Ο Λαζόπουλος δεν είναι η λύση, η λύση είναι να μάθει ο Καρπάθικος λαός για ποιον λόγο ακόμη ένας νέος άνθρωπος αναγκάστηκε να φύγει από το νησί...Και αυτό δεν το συγχωρώ σε κανέναν...

Anna Chalkia είπε...

Καλά έκανες και έβαλες την επισήμανση - διόρθωση, αν και το κείμενο δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με συγκεκριμένα άτομα, αλλά να προβάλλει μια γενικότερη κατάσταση μέσω της προσωπικής σου εμπειρίας!!!
Πιστεύω ότι αυτό είναι εμφανές και ευδιάκριτο εφόσον δεν παραθέτεις αυτό και μόνο το γεγονός αλλά κάνεις μια γενικότερη αναδρομή-κριτική στα δικά σου πεπραγμένα και μόνο.
13 ώρες πριν

Anastasia Skoullou είπε...

Maria, wraio to arthro sou.
Me tin eykairia ayth, na moirastw kai egw tin embeiria mou mazi sas, mono pou egw den prolava na ergastw kan!!!

Kapoioi dieythintes se foreis tou nisiou mas, paramerisan tin aitisi mou logw tou oti den katethesa to ptyxio mou (TEI) enw i prokirixi ithele apofoitous lykeiou!!!???...
Koufo etsi?? Ithele megalo ... Δείτε περισσότεραthrassos na to grapsoun stin katastasi twn aporifthentwn aitisewn ipotimwntas tin noimosini mou, afou den borousan na aitiologisoun diaforetika tin aporipsi tis aitisis mou mias kai plirousa ta prosonta, enw oi perissoteroi pou proslifthikan tote den eixan kan gnwsis agglikwn. Oi gnwseis xenwn glwsswn einai simantikes gia tis prokiritheises theseis mias kai itan gia tin saizon tou kalokairiou kai tha exipiretousame touristes.

Fysika ithela na kanw enstasi, alla akousa siggenika mou proswpa poy me simvoulefsan oti itan emfanes oti megalo rolo epaixan oi gnwrimies kai oxi ta prosonta kai se periptwsi pou eferna to thema mou stin epofaneia den tha evriska douleia pote stin Karpatho.

Oso gia tin thesi pou anafereis oti eixes kalipsei gia 1 xrono kai den ananewthike i simvasi soy, 5 meres prin kalifthei (xana) eixa rwtisei an tha epairnan proswpiko sto forea ayto kai mou eipan pws DEN gnwrizan tpt!!!

Argotera fanike pws ixeran poly kala kai malista eixan vrei kai poios/poia tha tin kalipte.Se kamia periptwsi den ftaiei to proswpo pou proslifthike gia tin sigekrimeni thesi. Tou prosferan douleia kai tin dextike. Gia na leme tin ali8eia, o ka8enas mas etsi tha antidrouse.

Eixa ekfrasei tin epithymia na meinw monima sto nisi kai rwtisa an tha anoige kapoia alli thesi kai mou tonisan oti den tha borousan na mou prosferoun douleia ekei giati den eixa parei akoma to ptyxio mou (TEI).

Ma poion koroidevoun??? Oloi xeroume oti sto nisi mas, gia oikonomikous logous oi perissoteres theseis pou prokirissontai einai gia apofoitous lykeiou kai oxi gia ptyxiouxous.Ayto simvainei logw tou oti oi ptyxiouxoi dikaiountai epidoma ptyxiou (13% TEI, 18% AEI).

Kai ystera, merikoi merikoi lene pws oi neoi snobaroun tin Karpatho!!! As dimiourgithoun oi katalliles ipodomes gia na epistrepsoume!!!
Einai adiko na fevgoume apo to nisi mas gia spoudasoume kai na exoplistoume me efodia gia mia kaliteri epaggelmatiki apokatastasi kai na min boroume na diekdikisoume theseis pou pliroume ta prosonta! (idiwtiko kai dimosio tomea).

Opoios einai swstos kai eysinideitos, na dwsei xrimata kai na diavasei gia na apoktisei gnwseis xenwn glwsswn kai gnwseis se H/Y klp, mias kai ena ptyxio stis meres mas den einai pleon arketo.
Einai adiko merikoi na doulevoun gia spoudasoun i na pairnoun daneia gia na paroun ena proficiency kai alla polla...kai alloi na min exoun gnwsi H/Y i estw mias xenis glwssas kai na ergazontai se theseis pou den tis axizoun kai malista na amoivontai me misthous panw apo to vasiko!!!

Pali tha ithela na tonisw oti den ftaine ta paidia, alla aytoi poy prowthoun ayta ta proswpa. Den skeftikan kan oi idoi oi dieythintes aytwn twn forewn oti ta atoma ayta den einai axia na tous kanoun tis doulies tous logw aneparkeis gnwsewn i logw midenikis proypiresias????

Gia osous gnwrizoun apo dikoikisi anthrwpinwn porwn, ayti einai i No 1 arxi: "O KATALLILOS ANTHRWPOS STHN KATALLILH THESI"
6 ώρες πριν

Μαρία είπε...

Σας το ειπα δεν ειμαι η μονη και η αποδειξη ειναι το προηγουμενο σχόλιο της Aναστασιας.
5 ώρες πριν

Μιχαήλ Χανιώτης. είπε...

οι υπηρεσίες ,του δημοσίου ιδιαίτερα,πρέπει να λειτουργούν θεσμικά και απρόσωπα.Αυτό δέον να συμβαίνει και όσον αφορά την επιλογή προσωπικού...όλοι γνωρίζουμε για τα παραθυράκια...Και επιπλέον ξέρουμε πόσο σαδιστικά φέρονται πολλοί στους ταλαιπωρημένους πολίτες όταν οχυρώσουν την ανασφάλεια τους πίσω από μια δημόσια θέση...η δημόσια θέση είναι προν... Δείτε περισσότεραομιακή γιαυτό όποιος την καταλαμβάνει πρέπει να κρίνεται δίκαια και να επανακρίνεται περιοδικά για να δικαιούται να την κατέχει...οι μονιμότητες κατάργησαν τη χρηστή διοίκηση.Πρέπει όμως να πιστέψουν πολλοί ότι υπάρχει αναστροφή για να αρχίσει η διαδικασία αποκατάστασης της σαθρής διοικητικής μηχανης.το μήνυμα είναι ένα :ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ (και ανθρώπινη αληλλεγγύη ,γιατί την την απορρίπτει δυστυχώς οσυρμός της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων )
21 ώρες πριν ·

Αnna Chalkia είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΦΡΕΓΚΗ!!!!!!!!!!
καταπληκτικό το σχόλιο σου, και πάρα μα πάρα πολύ εύστοχο!! Κάθε λέξη, κάθε πρόταση έχει κάτι να πει. ΜΠΡΑΒΟ!
13 ώρες πριν ·

Manolis Diakomanolis είπε...

Να μη διστάζετε να τους ξεβρακώνετε πανελληνίως όσους τολμούν να αδικούν τον κοσμάκη και να το παίζουν αφέντες που ράβουν και ξηλώνουν. Οι αφέντες πέθαναν. Ο κάθε κατεργάρης θα κρίνεται από το λαό. Ξεβράκωμα τώρα. Αυτή η λέξη μου αρέσει ρε παιδιά. Ξεβράκωμα στα λαμόγια και στα κωλο-αφεντικά του κερατά... (Το λόγο έχουν οι επιθεωρητές δημοσίας διοίκησης, να δούμε τι θα κάνουν κι αυτοί και για πόσο...)

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας!
Εγώ δεν είμαι από την Κάρπαθο.
Απλά επειδή είδα το άρθρο τυχαία, με άγγιξε πολύ το θέμα γιατί και εγώ έχω ταλαιπωρηθεί με συμβάσεις στο δημόσιο τομέα και έχω αγανακτήσει με τις αδικίες που γίνονται!!!

Έχω πτυχίο Οικονομίας-Διοίκησης ΤΕΕ και πτυχίο Η/Υ ΤΕΣ. Με άριστα 19 και τα δύο! Και το τονίζω: από δημόσιες σχολές και όχι από ιδιωτικές ή Εργαστήρια Ελευθερών σπουδών…
Συν βέβαια το απολυτήριο Γενικού Λυκείου και Cambridge Αγγλικών.
Αυτούς ακριβώς τους παραπάνω τίτλους σπουδών είναι που ζητάνε σε προκηρύξεις για ΔΕ Διοικητικούς, είτε για συμβάσεις ορισμένου χρόνου Ι.Δ., είτε για μόνιμο προσωπικό με σειρά προτεραιότητας.
Στις προκηρύξεις που είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου Ι.Δ. υπολογίζεται ο χρόνος ανεργίας ΟΑΕΔ και έτσι με βάση το χρόνο ανεργίας μου και τους τίτλους σπουδών μου κατάφερα 3 φορές και προσλήφθηκα με σύμβαση σε δημόσια υπηρεσία.
3 συμβάσεις 8μηνές ως διοικητική υπάλληλος που μόλις έληγε η σύμβαση φυσικά έφευγα. Και εννοείται βέβαια ότι μέχρι την επόμενη σύμβαση περνούσαν αρκετά χρονάκια…
Έτσι από τότε που τελείωσα τις σπουδές μου μέχρι σήμερα που είμαι 30 ετών έχω ένσημα μόνο 24 μηνών!!! (αυτές τις 3 φορές χ 8μήνες).
Θα μου πείτε γιατί σας τα λέω όλα αυτά?
Γιατί αυτό που αρνούμαι να καταλαβαίνω είναι γιατί στις προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό με σειρά προτεραιότητας δεν υπολογίζεται ο χρόνος ανεργίας, όπως υπολογίζεται στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου!
Ο άνεργος δεν είναι αυτός που έχει ανάγκη να προσληφθεί για να εργαστεί???
Στην περίπτωση μου, παρόλο που είχα όλους τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών, δεν κατάφερα ποτέ να προσληφθώ σε προκηρύξεις μονίμου προσωπικού λόγω….ελλιπής προϋπηρεσίας….γιατί οι 24 μήνες ενσήμων μου ήταν λίγο μπροστά στους άλλους που είχαν 60-80 μήνες!!!..γιατί ερχόταν π.χ. κάποιος (κάποιες φορές μόνο με απολυτήριο Λυκείου) και έπαιρνε τη θέση μόνο και μόνο επειδή είχε το χρόνο εμπειρίας!!! «Χρόνος εμπειρίας» βέβαια τρόπος του λέγειν….μια γνωστή μου που δούλευε 8 περίπου χρόνια σε κάρτες (promotion) κατάφερε και διορίστηκε μόνιμη γιατί πολύ απλά τα χρόνια που δούλευε στο promotion θεωρήθηκε «εμπειρία»!!! (στα promotion φαινόταν ότι είχε προσληφθεί ως υπάλληλος γραφείου συνεπώς και η βεβαίωση εργασίας της είχε βγει ως υπάλληλος γραφείου). Μπήκε λοιπόν αυτή που δεν είχε δουλέψει ποτέ της σε δημόσια υπηρεσία που δεν ήξερε το αντικείμενο και εγώ με τους τίτλους σπουδών και με την εμπειρία (έστω και αυτούς τους 24 μήνες)..έμεινα απέξω!!!

Και πόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που αν αρχίσω να τις λέω θα γεμίσει το blog…

Μαρία αν και δεν σε γνωρίζω, μας εύχομαι κουράγιο! Και σε σένα και σε μένα!

Nota Sotiropoulou είπε...

Μαράκι μου σήμερα άδειασα και διάβασα το άρθρο σου... να ξέρεις ότι μπορεί να μη σε ξέρω καλά όμως σ'εχω στην καρδιά μου και πραγματικά πιστεύω ότι αξίζεις πολλά και όσοι αξίζουν δε θα χάνονται... κάτι γίνεται πάντα στο τέλος και δικαιώνονται γιαυτό χαμογέλα... και μη χάνεις την αισιοδοξία σου..

Ανώνυμος είπε...

Αυτό αρέσει στους
Νικη Μαστρομανωλη
Maria Diakou
Alexandra Zavolas
Stella-Manolis Hiotakis
Ilias Logothetis
Manolis Diakomanolis
Ευδοξία Μαντινάου
Kalliope Mastromanoli Φραγκίσκος Οικονομίδης
Nikos Manias
Rinoula Mantinaou
Ειρήνη Χαλκιά
Alkis Polychronakis
Anna-maria Pouzoukaki
Pipitsa K Konstantinidou

alex είπε...

..."και τώρα αυτό που έχω καταλάβει ότι θα πρέπει να φύγω και από την Ελλάδα".
Αυτο ειναι η ουσιά. να παρουμε δρόμο όλοι !
Το blog σας το ανακαλυψα τυχαια, ψαχνοντας στο Google, συμβουλες για cover letter. Πολυ χρήσιμο το συγκεκριμένο θεμα που ειχατε γράψει (26 Μαΐου 2008) και Ευχαριστώ.
Ξεκινάω την προσπάθεια να βρω δουλεια στο εξωτερικό, παρολο που δεν ειμαι ουτε ανεργος, ουτε των εφτακοσίων.
Φευγω τωρα για να τους προλάβω, μη με στείλουν στα 50 μου, και να μη ζήσουν τα παιδια μου αυτες τις αθλιότητες.

** την επόμενη φορά που θα ακουσετε τελειοφοιτο λυκειου να δηλώνει ή να γράφεται σε σχολές "Διοίκησης επιχειρήσεων", Μαρκετινγκ, και αλλα τέτοια, να θυμαστε την δικη σας εμπειρία.
Αυτα τα θεωρητικά πτυχία, αν δεν συνοδευονται ειτε απο πλουσια κληρονομιά, ειτε απο γερο πολιτικό "δοντι", δεν οδηγουν πουθενά, πλην θεσεων γραμματεως με βασικό, ή ανεργίας.