Welcome

Εδώ θα βρείτε σκέψεις, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, ανησυχίες και πολύ στρες. Έναν κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα.

Τις μεγάλες αντιθέσεις και τα αντικρουόμενα συναισθήματα.

Εδώ θα βρείτε παιδικές φαντασιώσεις και την βαρβαρότητα του ρεαλιστμού που βιώνει κανεις, όταν μεγαλώσει.

Όλα εδώ, με μπόλικη χρυσόσκονη, τυλιγμένα με ζάχαρη, με γεύση γλυκό κεράσι, με μυρωδιά τριαντάφυλλου και βανίλιας. Όλα εδώ, σε ένα ποτήρι, να τα πιείτε και να ευχαριστηθείτε.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο τον δικό μου.

10 Απρ 2009

ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ Η .... ΑΝΟΙΞΗ

Ίσως να φταίει η Άνοιξη που μπαίνει σιγά σιγά ίσως να φταίει και η αλλαγή της ώρας που έκανε τις μέρες να φαίνονται μεγαλύτερες…

Βλέπω τον καιρό και ήδη έχει ανέβει η θερμοκρασία…Δεν ξέρω πόσα ρούχα θα βγάλει ακόμα η Πετρούλα για να μας πείσει γι αυτό… αλλά εγώ αισθάνομαι μια μικρή μελαγχολία….

Τώρα θα μου πεις ότι αυτό είναι παράξενο και ασυνήθιστο… Τώρα που πιάνουν οι ζέστες οι άνθρωποι χαίρονται βγαίνουν έξω διασκεδάζουν λιάζονται χαλαρώνουν…. Ναι μπορεί να είναι και έτσι….

Πέρασε και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου γεγονός που σημαίνει ότι βγήκαν και τα πρώτα παγωτά. Στην Κάρπαθο δεν μπορούσες να φας παγωτό πριν από τις 25 Μαρτίου γιατί πολύ απλά δεν πωλούσε κανένα μαγαζί.

Στις 25 Μαρτίου λοιπόν κατάφταναν τα πρώτα ΕΒΓΑ και η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη… Για αγνώστους λόγους όταν ήμουν μικρή -αλλά τώρα που μεγαλώνω και καταλαβαίνω λίγο περισσότερο τον κόσμο- λέω ότι είναι θέμα ανταγωνισμού, τα ΕΒΓΑ εξαφανίστηκαν και πήραν την θέση τους τα Algida.

Καλλίγραμμα μοντέλα να τρώνε παγωτά με τέλεια ευχαρίστηση. Και συ να τα βλέπεις στην τηλεόραση να τα λιγουρεύεσαι. Να νομίζεις ότι άμα το φας θα γίνεις σαν και αυτές τις μοντέλες….

Λες γι αυτό να έτρωγα πολλά παγωτά μικρή;;; Δεν το είχα σκεφτεί έτσι… Ίσως λειτουργούσε το υποσυνείδητο μου και έλεγε «φάτο Μαρία και θα τους την φέρουμε»

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν… Τα περιττά κιλά έκαναν την εμφάνιση τους. Μαζί και οι κρέμες στην τηλεόραση για σφιχτό και αδυνατισμένο κορμί. Πάλι με μοντέλες.

Γι αυτό σου λέω μελαγχολώ. Δεν αντέχω αυτή η αιώνια πάλη του καλού με το κακό… Μόνο εδώ και το καλό και το κακό έχουν το ίδιο πρόσωπο. Καλλίγραμμα μοντέλα που δρουν στο υποσυνείδητο σου. Να γίνεις έτσι σαν και αυτές. Η τέλεια ομορφιά , η καταξίωση , η δικαίωση.

Δεν ήμουνα πάντα παχουλή…. Όχι…. Διάφορες συγκυρίες το έφεραν έτσι και πάχυνα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να φοράει τα καυτά σορτς και τα εφαρμοστά φορέματα. Αλλά και πάλι ευχαριστιά δεν έβρισκα.

Τότε ήμουν αδύνατη. Έπρεπε να φάω. Η μαμά μου με κυνηγούσε με το πιρούνι και αν καμιά φορά με έπιανε τρέμουλο έφταιγε το φαγητό. Κι όμως δεν ήταν έτσι.

Τα τελευταία 5 χρόνια πάχυνα. Αλλά πάχυνα πολύ. Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου πιο παχύ. Έχω κλάψει πολύ γι αυτό. Λες και ήταν κάτι που με το κλάμα θα το ξορκίσω και θα περνούσε…. Λες και κάποια αόρατη δύναμη θα με λυπόταν και θα με απάλλασε από το λίπος. Φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Και έτσι εγώ εξακολουθούσα να κλαίω και να τρώω… να κλαίω για την κατάντια μου και να τρώω. Οι άνθρωποι γύρω μου μην ξέροντας τι συμβαίνει ερχόντουσαν άλλες φορές καλοπροαίρετοι και άλλες φορές κακοπροαίρετα να μου δώσουν κάθε λογής δίαιτα και μαντζούνι που θα με αδυνάτιζε.

Προσπάθησα να κάνω δικιά μου δίαιτα να κάνω δίαιτα της φιλενάδας μου να κάνω δίαιτα του περιοδικού, προσπάθησα να τα κόψω όλα να μην τρώω τίποτα, έφαγα σκόνες με γεύση καπουτσίνο και πορτοκάλι, έφαγα σκόνες του διαιτολόγου με γεύση βανίλια.

Πήρα κρέμες για να αδυνατίσω, πήρα αλόη, πήρα τσάι λιποδιαλυτό πήρα ποδήλατο γυμναστικής και τελευταία πήρα και .......



.....την συνέχεια της ιστορίας μπορείτε να την διαβάσετε στο βιβλίο μου "Παράλληλες σκέψεις..." που μπορείτε να παραγγείλετε μέσω e-mail ή στο τηλέφωνο 6972 928934,  μπορώ να σας το στείλω οπουδήποτε με αντικαταβολή. και κοστίζει 13 ευρώ. 

8 σχόλια:

Μαρία είπε...

Λίγο καταθληπτικό το αρθράκι αυτό όπως μου λέτε πολλοί αλλά δεν πειράζει... Ετσι αισθανόμουν όταν το γραψα.

Τώρα είμαι χαρούμενη όμως!!!

Ανώνυμος είπε...

καταθλιπτικό καθόλου..καθημερινό.είναι κιλά δεν είναι μαγεία.τρως παχαίνεις.δεν τρως αδυνατίζεις.απλά.και έρχεται η γαμημ... η ψυχολογία και τα κάνει όλα περίπλοκα.και πάρε χάπια και πινε πράσινα τσάγια και κόψε τους υδατάνθρακες και και και....εσύ είσαι μόνο λες?οι περισσότεροι έχουμε βασανιστεί.Με το ένα ή με τον άλλο τρόπο.και οι εμμονές είναι πολύ χειρότερες απο το λίπος-κάνουν πολύ περισσότερο κακό.εκνευρίζομαι.όχι με εσένα...με τον ψυχαναγκασμό που μας επέβαλαν ως φυσικό κομμάτι της υπαρξής μας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΜΑΡΙΑ....ΓΙΩΡΓΟΣ....ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ....ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΨΕΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ....ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ???

Δημήτρης είπε...

Δεν υπάρχει λόγος ώστε η εικόνα να καταδυναστεύει την καθημερινότητα σου. Είμαστε αυτό που είμαστε προσωπικότητες με γνώση και άποψη όχι σώματα που κρίνονται από τα κιλά τους. Εντάξει καλό είναι το ιδανικό βάρος και τα τέλεια ρούχα και η "ιδανική" εμφάνιση άλλα αυτά δεν θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Πάλεψε τις ενοχές σου πρώτα από όλα γιατί αν δεν το κάνεις ακόμα και με τα μισά σου κιλά θα έχεις την ίδια άποψη που θα έχεις και τώρα για τον εαυτό σου. Κανένας μας δεν είναι τέλειος είμαστε καθημερινοί άνθρωποι που θέλουμε να ζούμε την ζωή μας άνετα χωρίς δεσμεύσεις. Ελπίζω να μη σε στεναχώρησα δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.

Nτόρα Κουλουμπή-Μανατάκη είπε...

ΚαλημέραΜαράκι διαβασα το αρθράκι σου για τα παγωτα τις κρεμες και την Ανοιξη επειδη κι εγω βασανίζομαι με το ίδιο πρόβλημα βρήκα μια λύση που με έχει βοηθήσει πολύ τρώω το μισό απο το φαγητό μου δαγκ΄ωνω μια μπουκιά απο το παγωτο, μια κουταλια απο την κρέμα κλπ ετσι δεν στερούμαι τίποτα και έχασα απο τον Απρίλιο μεχρι σήμερα 8 κιλά!!!! Αν αυτό σε βοηθάει ακολούθησε το!!! Φιλικά πάντα.

Ντόρα.

Libakos είπε...

Με αφορμή το αρθράκι σου, σου στέλνω αυτό που μόλις έπεσε στην αντίληψή μου...

Πριν απο μερικούς μήνες, έξω από ένα γυμναστήριο σε μια μεγάλη πόλη της Γαλλίας, τοποθετήθηκε μια μεγάλη αφίσα με μια νέα, όμορφη, ημίγυμνη και αδύνατη νεαρά με την παρακάτω προκλητική λεζάντα:


«ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΡΓΟΝΑ Ή ΦΑΛΑΙΝΑ;;;;»

Μια κυρία μέσης ηλικίας, για τα φυσικά χαρακτηριστικά της οποίας δεν υπάρχουν πληροφορίες, απάντησε στην πρόκληση της λεζάντας ως εξής:


"Αξιότιμοι Κύριοι,

Οι Φάλαινες περιτριγυρίζονται από φίλους (δελφίνια, ιππόκαμπους, θαλάσσιους ελέφαντες, και περίεργους άνθρωπους). Έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, μένουν έγκυοι, και γεννάνε αξιολάτρευτα φαλαινάκια. Περνάνε ωραία παρέα με τα δελφίνια τρώγοντας σαρδέλες και γαρίδες και παίζοντας στις θάλασσες, ταξιδεύοντας σε εξωτικά μέρη όπως την Παταγονία, τα στενά του Bering και τους κοραλλιογενείς υφάλους της Πολυνησίας. Οι Φάλαινες τραγουδούν θαυμάσια, όλη μέρα, και έχουν ηχογραφήσει και CD. Ζούνε ελεύθερα, χωρίς ουσιαστικούς εχθρούς εκτός από τον άνθρωπο, και είναι αγαπητές, σεβαστές και υπό την προστασία πολλών οργανώσεων.

Οι Γοργόνες δεν υπάρχουν! Και εάν υπήρχαν θα κάνανε ουρές έξω από τα γραφεία των ψυχαναλυτών πάσχοντας από κρίση ταυτότητας. Τι είμαι Ψάρι ή Άνθρωπος;
Οι γοργόνες δεν μπορούν να κάνουν σεξ διότι όπως υποστηρίζει η μυθολογία, πεθαίνει όποιος άνδρας τις πλησιάσει και κυρίως μάλλον τους λείπει ο κατάλληλος «εξοπλισμός» για σεξ (με ουρά ψαριού που διαθέτουν κάτω από την μέση). Χωρίς σεξ ,,,, ούτε παιδιά μπορούν να κάνουν και ποίος θα ήθελε να κάνει παρέα με μια κοπέλα που θα βρόμαγε ψαρίλα;

Με βάση τα παραπάνω η επιλογή μου είναι ξεκάθαρη!!!!
ΝΑΙ !!!!!!!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΑΛΑΙΝΑ!!!

Υ.Γ. Είμαστε σε μια εποχή που τα media καθορίζουν το «ωραίο». Μόνο οι αδύνατοι είναι ωραίοι.. Αλλά εγώ προτιμώ να απολαμβάνω παγωτό με τα παιδιά μου, ένα καλό δείπνο με έναν άντρα που με συναρπάζει και καφέ με τις συνομήλικες φίλες μου. Όπως περνούν τα χρόνια κερδίζουμε αργά, αργά βάρος, κυρίως διότι μαζεύουμε τόσες πληροφορίες και γεμίζει το κεφάλι μας σοφία. Όταν δεν χωράει άλλη σοφία το κεφάλι μας, διανέμεται φαίνεται η αποθηκευμένη γνώση στο υπόλοιπο σώμα μας. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΑΡΕΣ, Είμαστε υπερβολικά καλλιεργημένες, μορφωμένες, χαριτωμένες και χαρούμενες...
Από σήμερα, όταν θα βλέπω τον κώλο μου στον καθρέφτη, θα σκέφτομαι: «Πω, Πώ τι έξυπνη που είμαι!!!!!»"

Μαρία είπε...

Aγαπητέ Libako
σ ευχαριστώ για το πολύ ωραίο σου σχόλιο... Δεν το είχα σκεφτεί έτσι!!!.

Ελπίζω κάποια στιγμή να το δεις αυτό και να θελήσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου περισσότερο.

Ναι, τελικά είμαι πανέξυπνη!!!!

Maria Michalopoulou είπε...

Maria uperoxo...exeis mia uperoxi sxesi me tis le3eis...mpravo sou!