Welcome

Εδώ θα βρείτε σκέψεις, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, ανησυχίες και πολύ στρες. Έναν κόσμο που ισορροπεί ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα.

Τις μεγάλες αντιθέσεις και τα αντικρουόμενα συναισθήματα.

Εδώ θα βρείτε παιδικές φαντασιώσεις και την βαρβαρότητα του ρεαλιστμού που βιώνει κανεις, όταν μεγαλώσει.

Όλα εδώ, με μπόλικη χρυσόσκονη, τυλιγμένα με ζάχαρη, με γεύση γλυκό κεράσι, με μυρωδιά τριαντάφυλλου και βανίλιας. Όλα εδώ, σε ένα ποτήρι, να τα πιείτε και να ευχαριστηθείτε.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο τον δικό μου.

16 Μαρ 2009

ΤΟ Σ΄ΑΓΑΠΩ


Διαβάζοντας αυτό που θα γράψω μόνο και μόνο από τον τίτλο θα αρχίσεις να δυσανασχετείς. Το σ αγαπώ θα πεις… άντε πάλι … μια από τα ίδια… δεν βαρεθήκατε πια;;; Τόσα βιβλία έχουν γραφτεί τόσα τραγούδια έχουν τραγουδηθεί… Θέε μου τι κλισεεεεεε;;;;
Οι πιο ρομαντικοί από σας θα πουν ότι είναι ωραίο θέμα και πάντα θα συγκινεί το ανθρώπινο είδος. …. Ναι και αυτό μετράει δεν λέω όχι.

Άσχετα όμως με το τι θα σκεφτεί ο καθένας σας, για μένα το σ αγαπώ έχει ξεχωριστή σημασία. Και θα μου πεις για όλους μας έχει… απλώς εγώ δεν ήξερα ότι είχε και για μένα τόση μεγάλη σημασία. Απλώς πιάστηκα αδιάβαστη σε μια ανύποπτη στιγμή σε μια συζήτηση με κάτι φίλες μου από τα παλιά.

Και ιδού ο διάλογος:
- ΦΙΛΗ:, ώστε λοιπόν αρνείσαι να μεγαλώσεις εε;;
- ΕΓΩ:, ναι…
- ΦΙΛΗ:, ναι αλλά ο καιρός περνάει πρέπει να βρούμε κάποιον να αγαπήσουμε να αγαπηθούμε
- ΕΓΩ:, εεεε σιγάααα!!!
- ΦΙΛΗ:, τι σιγά δεν θες να αγαπηθείς;;;
- ΕΓΩ:, να σου πω κάτι; Εγώ σε όλες μου τις σχέσεις μέχρι τώρα δεν έχω πει ποτέ μου σ αγαπώ στον άλλον που ήταν δίπλα μου…όσο μεγάλο και αν ήταν το διάστημα που διαρκούσε η σχέση μου.
- ΦΙΛΗ:, ώστε ποτέ δεν έχεις πει σ αγαπώ;;;;;;;;;

Και ο διάλογος θα σταματήσει εδώ.
Ναι, κυρίες και κύριοι δεν έχω πει ποτέ σ αγαπώ.
Το συνειδητοποίησα τώρα. Δεν είναι πολύ παράξενο;
Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου να είναι αφηρημένη, να ζωγραφίζει καρδούλες......


«Μαρία και ερωτηματικό ίσον λοβ φορ έβερ».

Έγραφα μαντινάδες, ποιηματάκια . Να φανταστείς ούτε τα ημερολόγια δεν άφηνα ήσυχα. Έπαιρνα τις σελίδες που έγραφαν ρητά για αγάπες και έρωτες και τα αντέγραφα στο ημερολόγιο μου.

Τώρα που είπα στο ημερολόγιο μου….
Τι μανία και αυτή; Από τότε που έμαθα να γράφω ξεκίνησα να γράφω και ημερολόγιο. Μέσα στις ροζ αρωματικές σελίδες έγραφα αυτά που η ψυχή μου αισθανόταν και το σώμα αρνιόταν πεισματικά να βιώσει. Η μόνη διαφορά ήταν ότι εκεί δεν κρυβόμουν έγραφα «Μαρία και Μανώλης πχ ίσον λοβ φορ έβερ.»

Το ημερολόγιο μου ήταν το καταφύγιο μου. Όταν καταγράφονταν εκεί νόμιζα ότι τα είχα ζήσει κιόλας. Πόσο χαζή θα μπορούσα να είμαι;;;

Περίμενα το καλοκαίρι σαν την Δευτέρα παρουσία.
Ερχόταν η φίλη μου η Μαρία Δ. από την Αθήνα και ανταλλάζαμε τα ημερολόγια μας. Διάβαζε η μια της άλλης. Αυτό ήταν η έκφραση υπέρτατης φιλίας.

«Μαρία εσύ γράφεις πολύ πιο διαφορετικά από μένα» μου έλεγε. «μάλλον εσύ αγαπάς πιο πολύ από μένα!» ήταν η διαπίστωση της.  Ναι, το είχα δεχτεί από μικρή ότι αγαπώ πιο πολύ από κείνη,  και το ημερολόγιο ήταν ο μάρτυρας...

Μπορεί να γελάσετε αλλά δεν είναι 5 χρόνια από τότε που σταμάτησα να γράφω ημερολόγιο. Και ο λόγος; Ακόμα πιο αστείος. Η φίλη μου έμεινε έγκυος και το καλοκαίρι θα γεννούσε. ¨

Όπως καταλαβαίνετε κάθε άλλο παρά την όρεξη μου θα είχε να διαβάζει για τους όχι φανταστικούς τώρα πια έρωτες, αλλά με την φαντασία που τους περιέγραφα.

Από την άλλη όσο και αν δεν ήθελα να μεγαλώσω έπρεπε να συμβιβαστώ με την πραγματικότητα. Ήμουν πια μεγάλη για ημερολόγιο….

Κοντεύουν τώρα 5 χρόνια όσα και το αγοράκι της φίλης μου που έχουμε να τα πούμε τόσο στενά με την Μαρία. Άλλες ανάγκες άλλες προτεραιότητες βλέπεις.  Και ξαφνικά προχθές αυτή η κουβέντα. Αυτή η διαπίστωση.

Μα είναι τελείως οξύμωρο σχήμα να αγαπάς κάποιον από μικρή και ξαφνικά να υπερηφανεύεσαι ότι δεν έχεις πει ποτέ σ αγαπώ. Σχεδόν μελαγχολώ…. «Αλίμονο σε αυτούς που δεν αγάπησαν ζωή, την ομορφιά σου δεν την χάρηκαν» λέει το τραγούδι και ψάχνω να βρω τρόπους να το αντικρούσω.

Η μικρή Μαρία έγραφε «Μαρία και ερωτηματικό ίσον λοβ φορ έβερ.» Και εννοούσε κάποιον. Αυτός ο κάποιος υπήρχε. Αν ήθελες να βρεις το όνομα του μπορούσες απλώς να κρυφοκοιτάξεις στο ημερολόγιο της.

Αυτό που με τρόμαξε περισσότερο στην διαπίστωση της φίλης μου ήταν ότι αν υποθέσουμε ότι τώρα ζωγράφιζα μια καρδούλα θα έγραφα Μαρία + ……. =  ………..  δεν υπάρχει κάποιος δεν υπάρχει συναίσθημα.
 
Τώρα που το ξανασκέφτομαι αν ζωγράφιζα κατά λάθος κάποια καρδούλα το πιο πιθανό είναι να την έσβηνα γρήγορα γρήγορα μην με πάρουν χαμπάρι και πουν ότι παλιμπαιδίζω….

Ίσως τα κόμπλεξ που κατά καιρούς κουβαλάω μαζί μου και πάνω μου και δίπλα μου και μέσα μου να μην με αφήνουν να νιώσω την πραγματικότητα, να νιώσω την ένταση το συναίσθημα να αφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο,  ίσως τελικά και εγώ να μην αγαπήθηκα τόσο ώστε να καταφέρω να ξεστομίσω αυτήν την τόσο μαγική λέξη. Αλλά αυτό που πιστεύω ακράδαντα είναι όταν τελικά την  ξεστομίσω θα αγαπώ πραγματικά.

Μπορεί να αργήσει αυτή η μέρα ή και μπορεί να είναι πολύ κοντά αλλά κάποια στιγμή θα το πω σε κάποιον. Δεν θα το γράφω σε χαρτάκια επειδή δεν μου βγαίνει, δεν θα αφιερώνω τραγούδια, δεν θα το εννοώ από τα συμφραζόμενα  απλώς θα το πω…

Μαρία + ? = love for ever










Αφιερωμένο στην φίλη μου την Μαρία Διάκου που όσο καλά και αν νομίζει ότι με ξέρει εξακολουθεί να εκπλήσσεται από μένα.














Μαρία + ? = love for ever




13 σχόλια:

Μαρία είπε...

Αλλο ένα κείμενο που ξεφεύγει λίγο από τα καθιερωμένα.

Για μένα όμως είναι πιο σημαντικά αυτά τα κείμενα που βγάζω την ψυχή και ίσως και γιατί όχι τα παιδικά μου απωθημένα.... Που εκτιθομαι ξανά και ξανα ....

Λέτε οι άλλοι να έχουν δίκιο;;;

Αφιερωμένο στην πηγή έμπνευσης αυτού του κειμένου παιδική φίλη μου Μαρία Διάκου. Ελπίζω κάποια μέρα να το διαβάσει και να πάθει σοκ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... Η "ΑΓΑΠΗ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ "Σ'ΑΓΑΠΩ" ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΦΥΛΟΥ;ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ... ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΠΟΤΕ Σ'ΑΓΑΠΩ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ 'Η ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ 'Η ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΗ; ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΤΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΑΡΟΔΙΚΟ, ΕΝΤΟΝΟ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΚΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΙΣ Σ'ΑΓΑΠΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΟΡΗ ΣΟΥ Η Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΑΜΑ Σ'ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΛΗΘΗΝΗ ΑΓΑΠΗ.... ΦΙΛΑΚΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ.... ΦΩΤΕΙΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Για να αγαπήσεις έναν άντρα (αύτο εννοείς, πιστεύω) και να θέλεις να του το πεις, πρέπει πρώτα να το αισθάνεσαι!!
Ίσως στα αλήθεια να μην το αισθανόσουν...ίσως δεν ήταν ο σώστος άντρας να του πεις το σ αγαπώ...αλλά ίσως να μην είσουν και έτοιμη να το πεις!! Πιστεύω ότι υποσυνείδητα πάντα ξέρουμε τί είναι το σώστο!...Μάλλον άκουσες το υποσυνείδητό σου! Ο καθένας μας δεν βρήσκει την αγάπη του όταν θέλει ο ίδιος ή η ίδια...πιστεύω ότι η αγάπη έρχεται και σου χτύπαει την πόρτα, όταν εσύ δεν θα το περίμενες!! Μην ανυπομονείς λοιπόν, δεν έχει νόημα...θα σου έρθει όταν δεν το περιμένεις και θα είσαι έτοιμη!! Άννα Φ.

Ανώνυμος είπε...

poli oraio!!

Ανώνυμος είπε...

grafeis katapliktika. Mpravo sou!!! sinexise etsi.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο κέιμενο αν και μένα μ'αρέσουν πιο πολύ τα άλλα που γελάω! Συμφωνώ με τα σχόλια των άνωθεν γι'αυτό και δε θα μπω στο θέμα αυτού καθαυτού...
Εμένα το κείμενο αυτό με γύρισε πίσω στα παιδικά χρόνια, στα παιδικά καλοκαίρια, τότε που προσπαθούσα αγωνιωδώς να ανακαλύψω και να ξετρυπώσω το ημερολόγιο σου να δω τί στο καλό γράφεις τόσες ώρες, και τότε λοιπόν που τα κατάφερνα (σπάνια δυστυχώς!!) και έλεγα... να!!! το βρήκα!!!!!! έπεφτα πάνω στο ημερολόγιο της άλλης Μαρίας γιατί είχε γίνει η Ανταλλαγή...
Μετά απο τόσα χρόνια θα μάθεις και συ και η άλλη Μαρία ότι ναι, έστω και βιαστικά, έστω και για λίγο, μετα φόβου ψυχής μη με ανακαλύψετε, κάτι προλάβαινα να διαβάσω ... χα!! χα!!

Άννα χαλκιά

Eirini Gerapetriti είπε...

Maria mou para poly oraio!!




Σάβ. στις 10:08 μ.μ.

Popi Pahountis είπε...

Maria, para poli oreo, pistevo oti otan pis to s'agapo tha to axizi! Bravo!





Σάβ. στις 10:53 μ.μ.

Βαρβάρα Καλλιακούδα είπε...

poli kalo maria!mpravo sou!!!!!!!!!!!!!



Κυρ στις 1:25 μ.μ.

Mina Andreopoulou είπε...

Μπράβο Μαράκι μου!!
Το Σ"αγαπώ αξίζει μόνο όταν βγαίνει πραγματικά απο την καρδιά σου....

αλλιώς χάνει την αξία και τη σημασία του και μετατρέπεται μια απλή και καθημερινή φράση χωρίς μαγεία και ουσία....


Κυρ στις 7:05 μ.μ.

Anastasia Skoullou είπε...

Maria mou!!!! :-) Para poly wraio to arthro soy!!!!


Κυρ στις 9:20 μ.μ.

Anastasia Skoullou είπε...

Anna eisai apistefti :) LOL!!!

Μαρία Διάκου είπε...

katarxhn gia akomh mia fora sou dinw sinxaritiria htan yperoxo ayto pou diavasa... exeis enan apisteyto tropo na apotiponeis ayto pou skeytese.... gia polous an8ropous den einai eykolo ayto.....

esy to eixes apo pio mikrh 8ymase to "" neanikes anisixies""?? me eixes afisei sxedon afonh kai to zyleua auto se sena me thn kalh enoia vevaia... xerome... pou hmoun h aformh gia olo ayto pou sou sinevei.... kai na xereis oti to SAGAPW einai mia lexh magikh pou krivei mesa ths polla.. apla den mporese kaneis na se kanei na to exoterikeuseis. otan to niwseis apla 8a sou {{{VGEI}}}.. mpavo sou kai pali kai perimenw kiala giati ta diavazw poly euxarista ta keimenakeia sou...